İSTANBUL / BEYLİKDÜZÜ - Gürpınar 75 Yıl Cumhuriyet Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Büyükçekmece İlçesi Gürpınar Beldesinde (kooperatifleşme ve toplu konut alanı için ayrılan) Top yeri mevkiinde yapılan yüksek katlı konutların yerleşime açılmasından sonra,Gürpınar´da bulunan iki  ilköğretim okulunun artan nüfus karşısında yetersiz kalması üçüncü bir ilköğretim okulunun yapılması ihtiyacını doğurdu. Okulumuz Gürpınar Belediyesi ve özel idarenin işbirliği ile kısa bir zamanda inşaatına başlanarak 1998-1999 öğretim yılında eğitim ve öğretime açıldı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 75.yılında  öğretime açılması nedeniyle okulun adı “Gürpınar 75.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu “olarak (Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün tavsiyesi ile) İstanbul Valiliği tarafından onaylandı.  Okulumuz ilk öğrencilerini Gürpınar İlköğretim Okulu’ndan 800 öğrenci alarak eğitime başladı. 2008 yılı itibari ile Gürpınar Beldesi mahalleye çevrilerek Beylikdüzü ilçesine bağlanmıştır.

Okulun bulunduğu bölge Gürpınar Mahallesi olarak adlandırılmaktadır. Mahallemizin kuzeyinde Pınartepe ve Adnan Kahveci Mahalleleri , doğusunda Kavaklı bulunmaktadır. Mahallemizin batısında ve güneyinde Marmara Denizi yer almaktadır. Çevremizde okuma yazma oranı % 97 dir. Gün geçtikçe bu oranın arttığı gözlenmektedir. Özellikle son açılan okuma-yazma kursuna katılan velilerimizin katkılarıyla bu oran % 100‘ lere yaklaşmıştır.

Gürpınar 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu 2012 yılında 4+4+4 projesi kapsamında aynı isimle ortaokul ve ilkokul olarak ayrılmıştır. Ortaokul sabahçı, İlkokul öğleci şeklinde aynı binada eğitim-öğretime devam etmektedir. Okulumuz 1576 öğrenci, 50 şubede eğitim öğretim görmekte ve 5 idareci, 28 sınıf öğretmeni, 23 branş öğretmeni,  3 ana sınıfı öğretmeni bulunmaktadır.

Okulumuz 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılında Gürpınar Mahallesi Namık Kemal Caddesi No:16/2 de yapılan inşaatının bitmesiye yeni binasına taşınmıştır. 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı ile birlikte tam gün eğitime geçmiştir. Okulumuzda 28 derslik, 1 fen laboratuvarı, 1 BT laboratuvarı, 1 teknoloji tasarım sınıfı, 1 müzik sınıfı ve 2 anasınıfı bulunmaktadır.

Yayın: 21.02.2019 - Güncelleme: 21.02.2019 11:17 - Görüntülenme: 1020